Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λάππα Αχαΐας. Έναν τόπο που αγάπησα και αγαπώ και θα αποτελεί για μένα πάντα μια γωνιά ηρεμίας και αναπόλησης όμορφων αναμνήσεων. Εκεί ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ακολούθησαν Γυμνάσιο και Λύκειο στην κάτω Αχαΐα) και κατόπιν ενεργοποιήθηκα επαγγελματικά ακολουθώντας το επάγγελμα της Λογιστικής έπειτα από τριετή φοίτηση στη Σχολή Λογιστών από όπου και αποφοίτησα το 1988. Από το 2015 έως και σήμερα συνεχίζω τις σπουδές μου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Κατά την περίοδο 1988-1990 διατήρησα λογιστικό γραφείο, ενώ στη συνέχεια εργάστηκα στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων. Από το Νοέμβριο του 1992 έως και τον Μάιο του 2016 εργάστηκα ως Διοικητική Υπάλληλος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Π.Γ.Ν.Π.) «Παναγία η Βοήθεια». Από τον Μάιο του 2016 έως και σήμερα διατηρώ καθήκοντα Γραμματέα στην Β’ Υγειονομική Επιτροπή. 

Είμαι μοναχοπαίδι. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μου να αναπτυχθεί ανάμεσα σε μένα και τους γονείς μου σχέση αγάπης, κατανόησης και στοργής. Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αξίες και αληθινά συναισθήματα, όπου διδάχτηκα πως για να προχωρήσεις στην ζωή απαιτείται αξιοπρέπεια και εργατικότητα, ιδανικά τα οποία πρεσβεύω και τα έχω ως πυξίδα στην ζωή μου, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική.

Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Αντωνόπουλο, καταξιωμένο επιχειρηματία παραγωγής και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων, από τους μεγαλύτερους στη χώρα στο είδος του και με ισχυρή συμμετοχή στην υποστήριξη ελληνικών επιχειρήσεων. Ο σύζυγός μου είναι το κύριο στήριγμά μου, καθώς διαθέτει την υπομονή και την ψυχραιμία που χρειάζεται εκτός των άλλων κάποιος για την υποστήριξη ενός ατόμου που ασχολείται με τα κοινά. Μαζί έχουμε αποκτήσει δυο υπέροχα παιδιά, τον Μάριο 17 ετών και τον Μάνθο 15 ετών, δυο εξαιρετικούς νέους. Οι δύο γιοί μου είναι αριστούχοι μαθητές με μεγάλη δραστηριότητα και αντίληψη για τα κοινά, ασφαλώς οι πιο δίκαιοι και αυστηροί κριτές μου. Ακόμη και οι μικρές «συμβουλές» τους είναι για μένα σοβαρή επανεκκίνηση σκέψης και φρενάρισμα ιδεών και πρωτοβουλιών. Ο σύζυγός μου και τα παιδιά μου είναι το καταφύγιο μου, μια ευτυχισμένη οικογένεια με αξίες, σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη ο ένας για τον άλλο.

Η εμπλοκή μου στα κοινά έχει ξεκινήσει από τα σχολικά μου χρόνια όπου συμμετείχα σε ποικίλες δράσεις. Τα τελευταία χρόνια έχω αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα σε συλλόγους της περιοχής καθώς συμμετέχω εθελοντικά από το 2007 έως και σήμερα σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Την διετία 2011- 2013 ήμουν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” για τη στήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού, ενώ το 2014 διετέλεσα Αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας.

Η διαδρομή μου στη ζωή, ο τόπος και το περιβάλλον που μεγάλωσα δυνάμωσαν μέσα μου όλες τις αξίες που χρειάζεται η ζωή για να μου δίνει δύναμη και στόχους. Γι’ αυτό θέλησα από την αρχή να έχω σε ότι κάνω τη δική μου θέση και τα δικά μου ισχυρά επιχειρήματα. Θεωρώ τον εαυτό μου καλή μαθήτρια στα μεγάλα σχολεία της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.

Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκίνησε και αυτή σε νεαρή ηλικία. Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 1988-1994 διετέλεσα Γραμματέας σε πολιτικό γραφείο και παράλληλα κατά την περίοδο 1990-1994 διετέλεσα Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1992 έως και σήμερα είμαι μέλος της ΔΑΚΕ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου “Παναγία η Βοήθεια”. Το «βάπτισμα του πυρός» όμως προέκυψε επίσημα μετά από πρόταση του βουλευτή Αχαΐας κου Ανδρέα Κατσανιώτη για να συμμετάσχω στις περιφερειακές εκλογές του Μάιου 2014, όπου για πρώτη φορά ήμουν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας “Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας”. Η επαφή μου με τους ανθρώπους γέμισε την ψυχή μου με δύναμη και το μυαλό μου με γνώσεις, ώστε να μπορώ να αφουγκράζομαι ανάγκες και να κάνω παρεμβάσεις. Η επιτυχημένη για πρώτη φορά εμφάνισή μου στις περιφερειακές εκλογές το 2014 μου έδωσε δύο προίκες: την ευθύνη και την πίστη ότι κάνω το σωστό για τον τόπο μου και ότι πρέπει ν; συνεχίσω να το κάνω.

Από εκεί και ύστερα ασχολήθηκα εντατικά με την πολιτική η οποία πάντα με γοήτευε και τελικά με κέρδισε. Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2015 διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015 αντίστοιχα ήμουν Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Αχαΐας.

Με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, από τον Σεπτέμβριο του 2017 έχω τοποθετηθεί στον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τιμή για μένα καθώς αναγνωρίζει την επί σειρά ετών δράση μου στον ευρύτερο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από την οποία έχω αντλήσει γνώση για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στην Αχαΐα και εμπειρία για την αντιμετώπισή τους. Η ενασχόλησή μου με τα θέματα της υγείας δεν είναι μόνο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, αλλά και από τα βιώματά μου σε έναν χώρο που τον έζησα σχεδόν σε όλη του τη διάσταση. Γι’ αυτό φροντίζω η κοινωνική μου δραστηριότητα να έχει κέντρο τον άνθρωπο για τον οποίο φιλοδοξώ να προσφέρω την επόμενη μέρα στη χώρα μου που ο στόχος είναι η επιστροφή στην υγεία στην αξιοπρεπή κοινωνικότητα για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Δεσμεύομαι να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στο δύσκολο αυτό έργο που αφορά σε έναν νευραλγικό τομέα όπως αυτόν της Υγείας.