Χωρίς παιδορευματολόγο τα παιδιά της Περιφέρειάς μας.
21 Μαρτίου 2018

Λίγες σκέψεις…

Ανήκω στη γενιά των πολιτικών που πιστεύουν ότι οι πολίτες τους εμπιστεύονται ότι πιο σημαντικό έχουν: το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Των παιδιών μας…

Όραμά μου είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που δεν θα στηρίζεται στην αναξιοκρατία και την διαφθορά. Μια κοινωνία που θα σέβεται την διαφορετική γνώμη, θα αποδέχεται τον διάλογο σαν βασικό συστατικό της καθημερινότητας, και θα δίνει ευκαιρίες στη νεολαία μας να προκόψει στον τόπο της.

Γεννήθηκα στο Λάππα και μεγάλωσα σε μια οικογένεια που με έμαθε από πολύ νωρίς να έχω αρχές και αξίες, στις οποίες να μην κάνω εκπτώσεις. Έχω συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική είναι το μέσο για να κάνουμε καλύτερη την ζωή των συμπολιτών μας και δεν αποτελεί όχημα κοινωνικής αναγνώρισης και ανέλιξης στο δημόσιο βίο.

Πυξίδα της ζωής μου είναι η οικογένεια και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Πιστεύω στον εθελοντισμό, στην κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη. Γι’ αυτό και θεωρώ πολύ σημαντική τη συμμετοχή μου στον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Η επαγγελματική πορεία που ακολούθησα πρώτα στον ιδιωτικό και σήμερα στον δημόσιο τομέα με δίδαξαν ότι κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα. Για να πετύχεις επαγγελματικά χρειάζεται όραμα, υπομονή και επιμονή, σχέδιο, αποφασιστικότητα και φυσικά σκληρή δουλειά. Έτσι έμαθα να πορεύομαι κι έτσι θα συνεχίσω να κάνω.

Κουράστηκα, όπως κι εσείς, να μετράω χαμένες ευκαιρίες για την Αχαΐα. Τα μνημόνια και η παρατεταμένη ύφεση έχουν φέρει την Πατρίδα μας σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας. Η μεσαία τάξη στενάζει κάτω από την παράλογη και εξωφρενικά μεγάλη φορολογία ενώ οι μικρομεσαίοι και γενικά ο επιχειρηματικός κόσμος τελούν υπό διωγμό.

Δεν αξίζουν οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, να περιμένουν στις ουρές για να τους παρασχεθεί η αυτονόητη φροντίδα. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε κατάσταση οικονομικής και βιολογικής κατάρρευσης.

Στην εκπαίδευση μαθητές και γονείς υφίστανται την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας, που τους αντιμετωπίζουν σαν πειραματόζωα και υποβάλλονται σε δήθεν καινοτόμες αλλαγές.

Οικονομία, Υγεία, Παιδεία. Σ’ αυτούς τους τρεις βασικούς τομείς θα στηρίξει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης την προσπάθεια για να ανακάμψει η Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Δεν ξεγελιόμαστε από τις σειρήνες του λαϊκισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να πούμε στον ελληνικό λαό την Αλήθεια.
Οι πολίτες δεν περιμένουν από εμάς να τους πούμε όμορφα ψέματα. Δεν αντέχουν άλλο ψέμα και δεν τους αξίζει…

Χτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια. Κάνουμε ξανά τους Έλληνες περήφανους για τον τόπο τους. Για τον τόπο μας…

Προχωράμε! Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Αχαΐα. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

 

Έλενα Κονιδάρη-Αντωνοπούλου